Sådan indretter du det perfekte børneværelse

Når du skal til at indrette børneværelse, er det vigtigt at tænke på, at indretningen skal skabe glæde og trivsel, og opfordre til leg og hygge. Værelset skal gerne skabe en masse fantasi, og passe barnets interesser. Hvis dit barn fx interesserer sig for rumraketter og astronauter, kan man finde mange fine plakater at sætte op, eller male en flot rumraket på væggen og sætte selvlysende stjerner i loftet.

Dog er det altid vigtigt at huske, at børneværelset er til for børnene, og ikke forældrenes æstetiske gen.
Det er vigtigt, at barnet har nogle omgivelser som er deres, og et lille frirum hvor de kan lege og udforske. Som forældre er der ikke noget bedre end at høre sit barn fordybe sig i en fantastisk leg inde på værelset.
 
Når du skal vælge møbler til værelset, er det vigtigt at vælg nogle som passer i barnets størrelse, og ikke den voksnes. Det gør at barnet nemmere kan finde sig til rette, og kan sidde godt når de skal tegne eller lægge puslespil. 

Indenfor de senere år er det også blevet meget populært at bruge tallerkenrækker til bøger. Det er især praktisk for de børn der ikke kan læse endnu, så de kan se forsiden og vælge bogen ud fra den. Ydermere er det også meget dekorativt at opbevare bøgerne på den måde, da det er nemt at skifte dem ud løbende og give værelset et nyt look. Du kan med fordel indrette en lille læsekrog, hvor barnet kan sidde og læse, eller I kan sidde der sammen og fordybe jer i bøgerne. 

Farve på væggen

Når der skal vælges farve til væggene, er det en god løsning at vælge en i en neutral farve. Legetøj og møblerne har som oftest mange farver, og for at det ikke bliver et stort farve virvar, er det en god idé at holde farverne på væggene lidt dæmpet. 
Noget som kan skubbe til den kreative sans hos barnet, er at male en del af væggen med tavlelak, så barnet selv kan stå og male med kridt, og pynte væggene med flotte tegninger. 
 

Belysning

Når du skal vælge belysningen til børneværelset, er det godt at vælge flere forskellige lyskilder. Jo mere lys jo bedre, og gerne forskellige lyskilder alt efter hvad værelset skal bruges til. 

Der er det godt at have en stor lampe i loftet som kan lyse hele rummet op, og vælge mindre ved de forskellige stationer. 

Ved sengen kan man have en der skaber mere hygge ved puttetid, og ved skrivebordet en der giver masser af lys, når barnet skal sidde og koncentrere sig. 

Skab plads til leg 

Danske børn er meget indendørs, og derfor er det en god idé at skabe god plads til leg.
 
Der kan du med fordel bruge væggene til opbevaring, og ikke kun de traditionelle løsninger som hylder og skabe. Men brug gerne kroge som du kan hænge kurve, stofposer og tøjdyr på, som også nemt at skifte ud løbende efter behov.
 
Børn har godt af bevægelse, da det er gennem legen de lærer, og derfor skal der også gerne være plads til fysisk aktivitet. Hæng derfor en ribbe op, eller lav en klatrevæg som barnet kan hygge sig med.
 
Brug gerne store puder og madrasser i indretningen, da de kan bruges til at hoppe i, afslapning og huler. Derudover er madrasserne også praktiske, når der kommer overnattende gæster.
 
Ammepuden som vi har her hos Smartble.dk, er selvfølgelig helt perfekt når du skal amme dit barn, men også bagefter, da det er en meget dekorativ pude at have på børneværelset som også er god at lægge op ad.. Og det samme gælder Layette tæpperne, de er også dejlige at putte dit barn i, når de er små, men er også dekorative at have på værelset, når de bliver ældre, og ikke mindst gode til at lege med når der skal bygges huler. 

Hvilken seng skal jeg vælge til mit barn

Når barnet skal ud af tremmesengen i 3 års alderen, står valget mellem juniorseng, udtræksseng eller en voksenseng. 

Mange vælger juniorsengen eller udtrækssengen. Udtrækssengen er smart, da den kan følge barnet længe, og kommer ikke til at føles for stor eller lille for barnet, da den altid passer i størrelsen. 

Hvis du derimod hellere vil springe direkte til voksensengen, er det helt klart også den mest bæredygtige og økonomisk smarte løsning. Der kan du hvis barnet er en der ligger uroligt om natten, bruge en sengerand og sengehest til at skærme af, for at skabe tryghed. 

Hvis I bor på få kvadratmeter, er det en god løsning at bruge køjeseng, hvis der er flere børn der skal dele værelse. Har banet et mindre værelse, så kan det være en fordel at bruge en forhøjet seng, så der er mere gulvplads at lege på under sengen. Under sengen kan man have skrivebord, hule eller noget helt tredje. 

Hvis der er to der skal dele værelse, ønsker børn gerne at have et område som er deres og hvor de kan have lidt privatliv. Stil fx skrivebordene over for hinanden, og sæt en skillevæg op mellem, så det på den måde giver to små rum med et skrivebord. 

Hvilket gulv skal jeg vælge på børneværelset

Når du skal vælge gulv, er det vigtigt at det ikke er for hårdt et gulv. Børn leger ofte på gulvet, og derfor skal det være et rart sted at sidde. Mange vælger et praktisk gulv som er nemt at rengøre, det kan fx være trægulv, vinyl eller kork, hvilket er hårde gulve at lege på. Derfor er det helt ideelt at lægge et tæppe, som børnene kan sidde på. Mange børn synes at tæpper med bilbaner er helt geniale, hvor der er mange timers leg.

Mange vælger også gulvtæppe løsningen, hvilket også er meget behagelig at sidde på og lege. Men desværre samler et børneværelse også meget støv, og det kan være svært at holde gulvtæpperne rene.

Men som alt andet på børneværelset er det vigtigt, at finde noget som passer ind på værelset og som passer til barnet.

 

Lav gerne en kommentar om hvad du mener, der er det vigtigste på børneværelset. Så kan andre få glæde af dine erfaringer, måske der er noget vi har glemt? 


Skriv en kommentar

Bemærk venligst kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.