Få bleer leveret fra Smartble.dk med disse 3 simple trinHvilken ble skal du bruge til dit barn

Vælg hvilken ble din baby skal bruge.


Angiv ble størrelsen

Vælg din babys ble størrelse og antal pakker.


Bleer leveret lige til døren

Vent på at vi leverer dine bleer | Det er altså Smart


Eksempler på bleer fra Smartble.dk:

Økologiske Naty bleer
FRA 74,00 DK

Vælg selv størrelse og antal pakker

Weecare Moderne Stofbleer
FRA 135,00 DKK

Vælg selv størrelse og variant


Har du spørgsmål til vores bleer, levering eller noget helt andet, så er team Smartble klar til at hjælpe dig.

Skriv til os på: info@smartble.dk eller ring til os på: 93 63 82 21


Danmarks bedste shop med bleer og bleer på abonnement

Vi mener at smartble.dk er Danmarks bedste bleshop. Vi leverer bleer lige til døren, Du går bare ind og bestiller den ønskede ble, så sørger vi for resten.

Det rigtige udvalg af bleer

Her hos Smartble.dk mener vi at have fundet det rigtige udvalg af bleer, som er populære blandt forbrugerne. Alle os her bag Smartble.dk har selv børn, og har selvfølgelig også prøvet en del forskellige bleer til vores børn. Nogle er vi helt enige om, og andre ikke. Vi kan derfor alle stå inde for de bleer, som vi har valgt her i shoppen. Fælles er dog, at vi alle er meget begejstret for de økologiske bleer fra Naty. Bleerne er økologiske og er den første ble på markedet med den krævende OK-biobaseret certificering.Hvad skal du overveje inden du vælger ble til dit barn

Når du skal ud og finde bleer til din baby, skal du være opmærksom på forskellige elementer. Hvad passer til din baby og hvilken prisklasse ønsker du.

Bleer er en vigtig del af de ting, du skal have ved puslebordet, så derfor er det vigtigt, at de ligger klar til, når du skal skifte baby. Når baby er nyfødt, skal du regne med at bruge omkring 10 bleer om dagen, så hav derfor altid et ordentligt lager klar.

Der findes 2 typer bleer, engangsbleer og stofbleer. Engangsbleer er som navnet antyder ”engangs”, det vil sige at de bliver brugt én gang og smides derefter væk.
Hvis du vælger engangsbleer til dit barn, er det en god idé ikke at købe for mange ad gangen, da baby hurtigt vokser, og skal have en større størrelse. Stofbleer er der ikke så mange der bruger mere, men det er alligevel begyndt at komme tilbage ved puslebordene. Stofbleer er bløde og ikke så hårde ved babys hud. Stofbleerne kan bruges igen og igen, da de blot skal renses og vaskes mellem brug.

Gammeldags stofbleer er gode at bruge på puslebordet, da du derved slipper for at vaske betrækket på puslepuden flere gange om ugen. Stofbleerne er også gode til at lægge over skulderen, når baby skal op og bøvse af efter amning, eller til at beskytte dit tøj hvis du har fået en baby som gylper meget.  
Faktisk kan en gammeldags stofble bruges som varmepude. Du kommer den i mikrobølgeovnen våd, og putter den i en vandtæt pose efterfølgende. På denne nemme måde kan du selv lave en varmepude. En varmepude er rar at have hvis du er så uheldig at have fået spændinger i nakken eller skulderen, eller hvis du har fået dig en omgang brystbetændelse.Pris på bleer – høj, lav, billig - Hvorfor og hvad er forskellen

Om du skal vælge den dyre eller billige ble er op til dig, det vigtigste er bare at den passer dit barn og pengepung.

Det er vigtigt at kigge på om bleen sidder godt på dit barn og pasformen sørger for at barnet kan udvikle sig motorisk, og for at bleen ikke lækker eller klemmer.

Der kan være stor forskel på kvaliteten af bleen i forhold til prisen. Fx er vores Naty bleer utrolig bløde, faktisk stof-bløde, mod huden, og produceret i økologisk og vegansk materiale. Her er der lagt stor vægt på at producere bleer, som minimerer risikoen for bleudslet og allergi.

Som alle andre mennesker er bleer også forskellige, der er stor forskel på numser og lårstørrelser. For at tjekke om bleen sidder godt, er det en god idé at tjekke at bleen ikke efterlader spor af elastiskmærker rundt om låret, og om den holder tæt. Hvis bleen strammer eller lækker er den ikke god for dit barn.

Husk at mærke barnets hud på numsen om den er tør, hvis huden er rød og fugtig er bleen ikke god for dit barn, og du skal kigge efter et andet mærke. Derfor skal du også huske, at hvis den er god for din venindes baby, er det ikke sikkert, at den er god for din. Prøv dig endeligt frem, og lad dig ikke påvirke af hvad andre køber. Husk også altid at kigge på om bleen er svanemærket. Ved at vælge et miljørigtigt produkt, er du fri for skadelige kemikalier.

Vi anbefaler til en hver tid, at du vælger en ble uden parfume og lotion, da dit barn ikke har brug for det, og bleen bliver ikke bedre af den grund.
Når man skal finde den rette ble er der ikke andet at gøre end at prøve sig frem. Det er også vigtigt at tage bleen op til løbende revision, da kroppen ændre sig meget fra de er nyfødte, til de ikke skal bruge ble mere.

Hvis man søger efter tests på nettet omkring, om du skal vælge en dyr eller billig ble, finder du lige så mange tests og holdninger, som der er sider på google. Alle har en personlig holdning til, hvad der passer netop deres barn og konto. Egentligt er det også ligegyldigt hvordan bleen ser ud, for den skal jo bare sidde under tøjet og gøre sit formål, samt beskytte mod lækage.

Det er kun op til dig om du vil bruge pengene, du kan spare, ved at tage en billigere ble end på mere lækker latte eller barsels-kage.
Lige meget hvilken type ble du vælger, så har vi et stort udvalg hos Smartble. Vi har både dem i den dyre ende af prisskalaen, og dem i den billigere ende af prisskalaen. Vi har også alle størrelser på bleer til børn, så du kan finde den rette ble.


Bleens historie

Bleen er oprindeligt en betegnelse for at lagen. Når man fødte indtil slutningen af 1800 tallet indgik bleen som en del af svøbelsestøjet, når spædbørn blev svøbt straks efter fødslen. Derudover indgik navlebind, svøb, svøbeliste, skjorte og hue som en del af svøbelsestøjet. Bleerne var hjemmelavet af et gammelt linned, som blev holdt sammen af nåle. Efter 1878 begyndte man dog at bruge sikkerhedsnåle til at holde bleen sammen, da det var nemmere og mere sikkert for babyerne.

I slutningen af 1800 tallet begyndte man i et vist omfang at bruge frottébleer, siden dobbeltvævede gazebleer, som man holdte fast med et par strikket bukser.
I 1955 kom de første engangsbleer på markedet i Danmark. I løbet af 1960´erne begyndte danskerne for alvor at tage dem til sig. Folk begyndte at få flere penge, og derved kunne de se at det var nemmere for husmoderen at bruge engangsbleer. Flere kvinder kom også ud på arbejdsmarkedet, som gjorde at husmoderen ikke havde den samme tid til at vaske bleer som tidligere.

I dag anvendes der også engangsbleer til voksne i tilfælde af sygdom på sygehuse og plejehjem. I dag anvender næsten alle engangsbleerne, dog bruges stofbleerne stadig i dag, og næsten alle babyer får en stofble på lige efter fødslen.